Eeklo: Extra feest op 21 Juli

Eeklo: Extra feest op 21 Juli

Op 21 juli 2012 door Christophe De Waele

Dankzij het bestuur van de Kaaifeesten krijgt 21 juli een extra feestelijk tintje. De Kaaimannen zorgen immers voor een gevarieerd programma om hun 85ste verjaardag van de buurtdekenij te vieren. Er zijn optredens van Slippery People en Ace & The Jokers, er is een speculoosworp en een spectaculair vuurwerk op de Markt. Eeklonaar.be wenst de gebuurtedekenij een fantastische verjaardag toe!

Zaterdagavond 21 juli wordt op de Markt feest gevierd voor 85 jaar 't Kaaiken (gebuurtedekenij Steunt Elkander). Na een speculoosworp om 19 uur, zijn er optreden van Slippery People en Ace & The Jokers. Om 23 uur is er vuurwerk.

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Gebuurtedekenij ‘Steunt Elkander’ van ’t Kaaiken wordt op zaterdag 21 juli feest gevierd.

Vanaf 19 uur is er een speculoosworp (4000 koekjes) met diverse prijzen: vanuit de elevator van de brandweer worden koekjes met meer dan € 2500 aan prijzen uitgegooid (televisie, city-trip, ballonvlucht, eet- en drankbonnen, ...). Om 19.30 uur begint het optreden van Slippery People. Vanaf 21 uur treden Ace and the Jokers op. Hun optreden wordt om 23 uur onderbroken voor een vuurwerk. Dit vuurwerk wordt voor de gebuurtedekenij een vijfjaarlijkse traditie.Tijdens het vuurwerk wordt het verkeer op de N9 gedurende korte tijd stilgelegd door de politie, dit ter hoogte van Café Leffe en het kruispunt met de Boelare.

Voor al deze festiviteiten wordt op 21 juli vanaf 12 uur het marktplein verkeersvrij gehouden. De toegang tot de Markt (vanaf café Leffe tot aan de Lijnendraaierstraat) wordt afgesloten, ook vanuit de Lijnendraaierstraat. Vanaf 12 uur gaat eveneens een parkeerverbod in op de Markt tussen het Leffe Café en de Lijnendraaierstraat. Vanaf 21.30 uur (vuurwerk) is het verboden te parkeren aan De Vreeze Gods, op de Markt vanaf de KBC (huisnummer 43) tot aan het kruispunt met de Collegestraat (huisnummer 57) en links van het stadhuis (kant De Pluim) vanaf de N9 tot aan de kerk (4-tal parkeerplaatsen).

Bron: Stad Eeklo
Christophe De Waele Christophe De Waele
Vragen? Een eigen mening? Reageer of contacteer me persoonlijk! Delen op Facebook

→ Lees ook: Spaanse Avond 22 juni 2013 Eeklo
→ Lees ook: Slimste in Huysmanshoeve
→ Lees ook: Ere aan Patrick Ysebaert
→ Lees ook: Studio Brussel komt naar Eeklo

Gepost in cultuur feesten

reacties

reactie van Christophe Van Herzeele op 22/07/12

Het was een tof initiatief; maar volgende keer (?) mss de speculoosworp enkel voor kinderen toegankelijk maken. Het was soms beschamend hoe sommige volwassenen kinderen omverliepen voor een koekje.

laat zelf een reactie achter


(of "nickname")


(verplicht ter controle maar wordt niet gepubliceerd)


← terug naar de voorpagina

Vindt u dat de kleine centrumstraten van Eeklo zone 30 moeten worden?

Ja
Neen
geen mening

resultaten 

recente artikels